Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes kefíres túrókocka

2014.10.31

 Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

A sütéshez:

  • 20 ×30 cm-es tepsi
  • sütőpapír a béleléshez

A piskóta kenéséhez:

  • 3 ek felmelegített meggy dzsem

A krémhez:

  • 1 nagy doboz kefir
  • 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
  • 20 dkg vegyes gyümölcs
  • 1 piros tortazselé

A díszítéshez:

  • 1 dl habtejszín (elhagyható)
  • csokoládé
  • Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

    A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A krém készítése:

    A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.

    A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.

    Hűtőbe tesszük 20 percre.

    A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.

    A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.

    A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!

    Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.