Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakálas pogácsa

 

 
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg reszelt sajt 36 dkg margarin 6 evőkanál tej 3 tojás sárgája 60 dkg liszt só
 
A tetejére: 3 tojásfehérje A töltelékhez: 20 dkg margarin 20 dkg tömlős sajt 3-4 evőkanál tejföl só 25 dkg reszelt sajt
 
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 perc alatt szép pirosra sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, kivéve a reszelt sajtot. Két, már korábban kisült korongot összeragasztunk a töltelékkel és megforgatjuk a reszelt sajtban.