Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Raffaelló golyók

2014.10.31

 Hozzávalók:

  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg tejpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor
  • pirított egész mandulaszemek
  • Elkészítése:

    A cukorból, a vaníliás cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük a vajat és a tüzet elzárjuk. Langyosra hűtjük. A tejport a kókuszreszelékkel összekeverjük és a szirupot ráöntjük.

    Összegyúrjuk, kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.

    Ezek után vizes kézzel kis golyókat formálunk, majd mindegyik golyóba egy szem mandulát teszünk. Kókuszreszelékbe hempergetjük és kis mignon papírba rakosgatjuk.