Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés -kókuszkrémes tekercs

 

 Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás pudingpor

A bevonathoz:

  • 3 dl habtejszín
  • csokiforgács
  • Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

    A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

    A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.